Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «H5P»

De Recursos docents

 
(9 revisions intermèdies per 2 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
 +
{{Template:H5P}}
 
=== Què és ===
 
=== Què és ===
H5P és un sistema de codi lliure de més 40 activitats predissenyades que ens permet afegir interactivitat atractiva a tot un seguit de recursos docents de multimèdia: imatges, vídeos, textos, etc. El sistema posa totes les eines necessàries en mans del professorat per crear ràpidament artefactes de qualitat professional sense la necessitat de gastar o saber codificar o fer servir destreses més enllà de la capacitat de treballar digitalment en entorns d'ús general.
+
H5P és un sistema de codi lliure de més 40 activitats predissenyades que ens permet afegir interactivitat atractiva a tot un seguit de recursos docents de multimèdia: imatges, vídeos, textos, etc.
  
Moodle inclou una activitat H5P. També està disponible allà on hi ha l'editor ATTO.
+
El sistema posa totes les eines necessàries en mans del professorat per crear ràpidament artefactes de qualitat professional sense la necessitat de gastar o saber codificar o fer servir destreses més enllà de la capacitat de treballar digitalment en entorns d'ús general.
[[Fitxer:ATTO-H5P.png|vora|cap|miniatura|636x636px]]
 
  
 +
Té molt bona integració amb Moodle, ja que es pot incloure una activitat H5P en qualsevol camp de text de l'aula, i també hi ha un tipus d'activitat Moodle H5P.
 
=== Què podem fer ===
 
=== Què podem fer ===
*[[H5P. Recursos interactius a Moodle]]
+
==== Creació i edició de contingut H5P ====
*[https://www.youtube.com/watch?v=5cr1OmHqnfQ Vídeo de la primera sessió de formació a la UVic-UCC]
+
Cada aula Moodle té un Banc de continguts per gestionar els H5P. Per accedir-hi cal clicar l'opció Més del menú horitzontal de l'aula (sota del nom del curs) i seleccionar l'opció Banc de contingut del desplegable.
*[https://ubiqua.uvic.cat/course/view.php?id=210 Accés a l’aula del curs amb tots els recursos disponibles]
+
[[Fitxer:AccedirBancContingutAulaMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
*[[Importar/exportar preguntes entre H5P i el banc de preguntes de Moodle]]
+
En el banc de continguts podem accedir (per consultar i editar) als H5P que ja té l'aula (1), crear-ne un de nou (2) i carregar un H5P del que tinguem el fitxer.
*[[Compartir continguts H5P|Com compartir un contingut H5P]] amb una altra persona (i fer-lo editable)
+
[[Fitxer:BancContingutAulaMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
*[[H5P: copiar i enganxar]] d'un H5P a un altre
 
  
==== Tipus de continguts H5P ====
 
  
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-accordion/ Accordion]: ordenar textos sota títols desplegables.
+
L’edició d'un contingut H5P varia molt en funció del tipus d’activitat i la seva complexitat. Podeu consultar la llista i descripció del tipus de continguts H5P que tenim disponibles a la UVic i accedir com és la seva edició a la pàgina [[Tipus d'H5P]] d'aquest wiki.
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-advent-calendar/ Advent Calendar] (beta): permet fer un calendari d'advent.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-agamotto/ Agamotto]: permet fer una successió d’imatges. El contingut apareix en una “línia de temps” que l’usuari controla visualitzant l’aparició de la següent imatge progressivament.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-arithmetic-quiz/ Arithmetic Quiz]: permet fer un qüestionari de preguntes de càlculs simples.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#audio Audio]: afegir un  un fragment d'àudio dins dun contingut H5P.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-audio-recorder/ Audio Recorder]: permet a l'usuari enregistrar un fragment d'àudio.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-branching-scenario/ Branching Scenario]: permet configurar un recorregut tipus "tria la teva aventura", combinant continguts i preguntes.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-chart/ Chart]: permet la generació de gràfics circulars i de barres.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-collage/ Collage]: permet el muntatge d'un seguit d'imatges de diferents mides.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-column/ Column]: permet la integració de diferents continguts H5P un sota de l'altre, en forma de columna.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-course-presentation/ Course Presentation]: successió de diapositives que poden contenir text, imatge, vídeo, àudio i diferents tipus d'interacció.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-crossword/ Crossword]: permet fer uns mots encreuats.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-dialog-cards/ Dialog Cards]: relaciona dues bandes d'una mateixa carta. És útil per repassar continguts, de manera que en la primera part de la targeta l'estudiant s'ha de respondre una qüestió de la que trobarà la resposta en la segona cara de la carta.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-dictation/ Dictation]: permet fer un dictat que l'usuari ha d'escriure correctament.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-documentation-tool/ Documentation Tool]: permet generar un document estructurat segons unes instruccions precises
 
*[https://mon.uvic.cat/udute/h5p-drag-and-drop/ Drag and Drop]: activitat d'"arrossegar i deixar anar" elements a espais determinats..
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-drag-the-words/ Drag the Words]: l'usuari arrossega paraules dins d'un text més gran que té espais buits, per construir una frase completa.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/author/eulaliamassana/ Essay]: permet una correcció automàtica d'un text que l'usuari ha rebut instruccions per escriure.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-fill-in-the-blanks/ Fill in the Blanks]: activitat d'omplir buits en un text.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5-find-multiple-hotspots/ Find Multiple Hotspots]: cal seleccionar parts d'una imatge que compleixen una condició.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-find-the-hotspot/ Find the Hotspot]: l'usuari ha de marcar una zona concreta d'una imatge
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-find-the-words/ Find the Words]: sopa de lletres.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-flashcards/ Flashcards]: mostra una successió de cartes que tenen una imatge i una pregunta que cal respondre.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-guess-the-answer/ Guess the Answer:] presenta una imatge o un vídeo amb una pregunta per a que l’usuari avanci la resposta que obtindrà prement un botó.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#imatge Image]: afegir una imatge dins d'un H5P.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-iframe-embedder/ Iframe Embedder]: insereix des d'una URL o un conjunt de fitxers.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-choice/ Image Choice]: seleccionar les imatges que compleixen una condició.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-hotspots/ Image Hotspots]: presenta una imatge amb marques que permeten ampliar contingut en format de text, imatge, vídeo i/o àudio.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-juxtaposition/ Image Juxtaposition]: permet comparar dues imatges interactivament.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-pairing/ Image pairing]: cal aparellar imatges de dos conjunts.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-sequencing/ Image Sequencing]: cal ordenar un conjunt d'imatges.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-image-slider/ Image Slider]: permet fer una presentació d’imatges.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-interactive-book/ Interactive Book]: permet la integració de diferents continguts H5P en format de llibre interactiu.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-interactive-video/ Interactive video]: vídeo que pot contenir al qual es poden superposar text, imatge i diferents tipus d'interacció.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-kewar-code/ KewAr Code]: permet generar un codi QR.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#enllac Link]: afegir un enllaç web dins d'un contingut H5P.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-memory-game/ Memory Game]: joc de memòria de trobar les parelles destapant-les de dos en dos.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-mark-the-words/ Mark the Words]: l'usuari marca paraules dins d'un text segons les instruccions que se li indiquen.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-multiple-choice/ Multiple Choice]: una pregunta de múltiple resposta on pot haver més d'una resposta correcta.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-personality-quiz/ Personality Quiz]: permet generar un qüestionari de personalitat a mida en el que segons les siguin les respostes a un seguit de preguntes, s'obté com a resultat una personalitat o una altra.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-question-set/ Question set]: conjunt de preguntes de diferents tipus.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-questionnaire/ Questionnaire]: permet fer una enquesta amb preguntes obertes i de tria múltiple (amb una o més d'una resposta possible).
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#forma Shape]: formes geomètriques dins d'un Course presentation.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-single-choice-set/ Single Choice Set]: conjunt de preguntes de resposta múltiple on només una resposta és la correcta.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-sort-the-paragraphs/ Sort the Paragraphs]: s'han d'ordenar correctament uns paràgrafs ja escrits.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-speak-the-words/ Speak the Words]: s'ha de respondre en veu alta una pregunta.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-speak-the-words-set/ Speak the Words Set]: s'ha de respondre en veu alta un seguit de preguntes.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-summary/ Summary (Statements)]: permet la construcció d'un resum a partir de la selecció d'afirmacions correctes.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#taula Table]: afegir una taula dins d'un contingut H5P.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#text Text]: afegir un text dins d'un contingut H5P.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-timeline/ Timeline]: mostra una sèrie d'esdeveniments en una línia de temps.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-true-false-question/ True/False Question]: una única pregunta de Vertader/Fals.
 
* [https://mon.uvic.cat/udute/h5p-altres-elements-dins-dels-continguts/#video Video]: inserir un vídeo dins d'un contingut H5P.
 
  
==== L'activitat H5P de Moodle ====
+
==== Afegir una activitat H5P a una aula Moodle ====
* [https://mon.uvic.cat/udute/lactivitat-h5p-de-moodle/ Donar d'alta l'activitat H5P a Moodle]
+
Una activitat Moodle H5P s'afegeix com la resta d'activitats, triant la icona corresponent en el selector:
 +
[[Fitxer:SeleccionarActivitatH5PMoodle.png|center|miniatura|779x779px]]Cal posar un nom a l'activitat (1) i és opcional fer-ne una descripció (2) que es podrà mostrar o no a la pàgina principal de l'aula.
 +
[[Fitxer:NomDescripcioActivitatH5PMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
En l'apartat de Fitxer del paquet, cal afegir el fitxer H5P. Ho podem fer des del selector de fitxers (1) o bé arrossegant un fitxer H5P que tinguem en el nostre ordinador (2). Des de la configuració dels paràmetres de l'activitat H5P també es pot accedir directament al Banc de contingut de l'aula per crear i editar un H5P (3).
 +
[[Fitxer:AfegirFitxerH5PActivitatH5PMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
En el selector de fitxers, podem triar buscar en el banc de contingut (1) un H5P que tinguem en aquella aula (2).
 +
[[Fitxer:SeleccioFitxerH5PActivitatH5PMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
Es pot configurar que es faci una còpia del fitxer seleccionat (1) o que es faci un enllaç (2). Si el fitxer està enllaçat i es fa algun canvi en el banc de continguts, aquest canvi es veurà en el fitxer H5P d'aquesta activitat que estem configurant.
  
 +
Es pot editar l'autoria del fitxer (3) i seleccionar un tipus de llicència de drets d'autor (4). Cal clicar el botó ''Seleccionar aquest fitxer'' per finalitzar l'acció de la tria del fitxer H5P.
 +
[[Fitxer:OpcionsContingutH5PActivitatMoodle.png|center|miniatura]]
 +
Si el fitxer H5P d'aquesta activitat està enllaçat a un que ja està en el banc de continguts, sota i a l'esquerra de la miniatura de fitxer veurem una fletxa negra.
 +
[[Fitxer:FitxerAfegitH5PActivitatH5PMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
En l’apartat d’Opcions d'H5P tenim la possibilitat de marcar-ne tres:
  
Exemple d'H5P:
+
* Permet les baixades: qui estigui visualitzant l’H5P podrà descarregar-ne una còpia d’aquest contingut (i la podria reutilitzar).
 +
* Botó d’incrustació: permetrà obtenir un enllaç per incloure aquesta activitat en un altre entorn que permeti H5P.
 +
* Botó de copyright: mostrarà l’autor del contingut H5P.
  
 +
[[Fitxer:OpcionsH5PActivitatMoodle.png|center|miniatura]]
 +
En l’apartat Qualificació (1) podem:
  
<iframe key="tradiling" level="www" path="translation/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=5" width="800" height="600"/>
+
* Qualificació: triar el tipus de qualificació de l’activitat H5P.
 +
* Categoria de qualificació: determinar a quina categoria de qualificació pertany dins del qualificador.
 +
* Qualificació per aprovar: quina és la nota obtinguda que marcarà (en el qualificador) que l’activitat està aprovada (si normalment no ho fas servir, no és necessari).
  
=== Altres informacions i ajudes d'interès ===
+
'''Alerta'''! No tots els continguts H5P registren qualificació. Si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no qualifica, tindrem un element de qualificació automàtic al llibre de qualificacions que pot fer distorsionar la  nota final dels alumnes. Si no volem que es generi, hem de seleccionar que el ''Tipus'' de qualificació és ''Cap''.
  
* Per veure des del punt de vista del professorat i des de l'estudiantat cada un dels continguts H5P a Moodle, pots accedir a l'aula Ubiqua [https://ubiqua.uvic.cat/course/view.php?id=862 Aparador de recursos i activitats]. Si ets UVic i no hi tens accés, demana'ns-el a través d'una [http://bit.ly/uduteurespon sol·licitud a la UDUTE].
+
Les Opcions dels intents són:
* Es pot consultar la [https://universitatdevic.sharepoint.com/:x:/t/UDUTE171/EUWA125uRJRNo4kEe_BlxY4BsXTgbDsCuDCpmk_qhVI4BQ?e=HdVt6f llista de continguts H5P] amb les seves característiques i altres informacions que s'ha elaborat des de la UDUTE.
+
 
* Podem explorar els diferents tipus de contingut al web d'h5p.org: https://h5p.org/content-types-and-applications (ara amb 46 tipus d'activitat diferents).
+
* Habilita el seguiment de l’intent (2): si està seleccionat com a ''Sí'', podrem veure cada un dels intents fets pels estudiants.
* També podem buscar contingut comunitari a h5p.org. Per exemple, amb aquesta cerca a un cercador web: [[site:h5p.org/h5p/embed fish]]
+
* Mètode de qualificació (3): determina la nota que anirà al qualificador (mitjana, més alta, primera o última, no calculis).
* La Universidad Complutense de Madrid ha publicat un [https://eprints.ucm.es/id/eprint/65203/1/H5P%20en%20el%20Campus%20Virtual%20de%20la%20UCM.pdf tutorial molt complet sobre H5P] (en castellà).
+
* Revisa els intents (4): permet configurar si volem que els estudiants puguin revisar els seus intents o no.
 +
 
 +
Si l’opció d’''Habilita el seguiment de l’intent'' està activada, el professor pot veure els intents.
 +
 
 +
Si està activa l’opció ''Els participants poden revisar els seus propis intents'', l’estudiant pot veure els seus intents.
 +
 
 +
Tant per l’estudiantat com pel professorat, si poden veure els intents, es fa una vegada es torni a entrar a l’activitat.
 +
 
 +
L’'''estudiantat''' ho veu de la següent manera:
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntentsEstudiantActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-2-EstudiantActivitatH5P.png|center|miniatura]]
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-3-EstudiantActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-4-EstudiantActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
El '''professorat''' veu el seguiment de l’estudiantat d’aquesta altra manera (que és molt semblant):
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-1-ProfessoratActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
Es pot filtrar per estudiants, si es vol.
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-2-ProfessoratActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-3-ProfessoratActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
[[Fitxer:VisualitzacioIntents-4-ProfessoratActivitatH5P.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
'''Alerta'''! No tots els continguts H5P registren seguiment. Per tant, si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no permet el seguiment, no podrem tenir l’informe de com hi ha interactuat l’estudiantat.
 +
 
 +
==== Incrustar H5P a altres activitats o recursos de Moodle ====
 +
Pots incrustar elements H5P en molts espais HTML de Moodle, per exemple, en un missatge de fòrum o a una pàgina de Moodle.
 +
 
 +
Per fer-ho has de clicar primer sobre el botó superior esquerra de la botonera d'edició per desplegar totes les opcions que conté i després seleccionar la icona d'H5P.
 +
[[Fitxer:InserirH5PEditorTextMoodle.png|center|miniatura|600x600px]]
 +
Quan cliques aquest botó t'apareixeràn els diferents repositoris des d’on pots inserir elements H5P.
 +
 
 +
El que no pots fer des d’aquest botó és crear continguts nous d’H5P. Cal disposar de l’H5P ja creat al Banc de continguts o en un fitxer local, per exemple.
 +
 
 +
Aquesta manera de visualitzar H5P a l'aula '''no''' permetrà que sigui avaluable, ni que es pugui fer un seguiment dels intents de l'estudiantat.
 +
 
 +
==== Una bona alternativa per a l’edició offline de continguts H5P ====
 +
Lumi és un programari lliure d’escriptori per a Linux, Mac o MS Windows que permet l’edició d’elements H5P sense connexió a la xarxa. D’aquesta manera pots treballar en l’edició H5P en un entorn específic i optimitzat.
 +
==== Exemples d'H5P ====
 +
A continuació mostrem un efecte de esplegament de seccion de text en pantalla. En H5P aquesta interacció, una de les més senzilles del conjunt, es diu Accordion. Per crear-la només cal triar la interacció i escriure el text.
 +
 
 +
 
 +
<iframe key="tradiling" level="www" path="translation/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=5" width="800" height="600" />
 +
 
 +
Podem trobar [https://mon.uvic.cat/udute/?s=H5P més exemples d'ús d'H5P] al blog UDUTE.

Revisió de 13:31, 9 abr 2024

Què és

H5P és un sistema de codi lliure de més 40 activitats predissenyades que ens permet afegir interactivitat atractiva a tot un seguit de recursos docents de multimèdia: imatges, vídeos, textos, etc.

El sistema posa totes les eines necessàries en mans del professorat per crear ràpidament artefactes de qualitat professional sense la necessitat de gastar o saber codificar o fer servir destreses més enllà de la capacitat de treballar digitalment en entorns d'ús general.

Té molt bona integració amb Moodle, ja que es pot incloure una activitat H5P en qualsevol camp de text de l'aula, i també hi ha un tipus d'activitat Moodle H5P.

Què podem fer

Creació i edició de contingut H5P

Cada aula Moodle té un Banc de continguts per gestionar els H5P. Per accedir-hi cal clicar l'opció Més del menú horitzontal de l'aula (sota del nom del curs) i seleccionar l'opció Banc de contingut del desplegable.

AccedirBancContingutAulaMoodle.png

En el banc de continguts podem accedir (per consultar i editar) als H5P que ja té l'aula (1), crear-ne un de nou (2) i carregar un H5P del que tinguem el fitxer.

BancContingutAulaMoodle.png


L’edició d'un contingut H5P varia molt en funció del tipus d’activitat i la seva complexitat. Podeu consultar la llista i descripció del tipus de continguts H5P que tenim disponibles a la UVic i accedir com és la seva edició a la pàgina Tipus d'H5P d'aquest wiki.

Afegir una activitat H5P a una aula Moodle

Una activitat Moodle H5P s'afegeix com la resta d'activitats, triant la icona corresponent en el selector:

SeleccionarActivitatH5PMoodle.png

Cal posar un nom a l'activitat (1) i és opcional fer-ne una descripció (2) que es podrà mostrar o no a la pàgina principal de l'aula.

NomDescripcioActivitatH5PMoodle.png

En l'apartat de Fitxer del paquet, cal afegir el fitxer H5P. Ho podem fer des del selector de fitxers (1) o bé arrossegant un fitxer H5P que tinguem en el nostre ordinador (2). Des de la configuració dels paràmetres de l'activitat H5P també es pot accedir directament al Banc de contingut de l'aula per crear i editar un H5P (3).

AfegirFitxerH5PActivitatH5PMoodle.png

En el selector de fitxers, podem triar buscar en el banc de contingut (1) un H5P que tinguem en aquella aula (2).

SeleccioFitxerH5PActivitatH5PMoodle.png

Es pot configurar que es faci una còpia del fitxer seleccionat (1) o que es faci un enllaç (2). Si el fitxer està enllaçat i es fa algun canvi en el banc de continguts, aquest canvi es veurà en el fitxer H5P d'aquesta activitat que estem configurant.

Es pot editar l'autoria del fitxer (3) i seleccionar un tipus de llicència de drets d'autor (4). Cal clicar el botó Seleccionar aquest fitxer per finalitzar l'acció de la tria del fitxer H5P.

OpcionsContingutH5PActivitatMoodle.png

Si el fitxer H5P d'aquesta activitat està enllaçat a un que ja està en el banc de continguts, sota i a l'esquerra de la miniatura de fitxer veurem una fletxa negra.

FitxerAfegitH5PActivitatH5PMoodle.png

En l’apartat d’Opcions d'H5P tenim la possibilitat de marcar-ne tres:

  • Permet les baixades: qui estigui visualitzant l’H5P podrà descarregar-ne una còpia d’aquest contingut (i la podria reutilitzar).
  • Botó d’incrustació: permetrà obtenir un enllaç per incloure aquesta activitat en un altre entorn que permeti H5P.
  • Botó de copyright: mostrarà l’autor del contingut H5P.
OpcionsH5PActivitatMoodle.png

En l’apartat Qualificació (1) podem:

  • Qualificació: triar el tipus de qualificació de l’activitat H5P.
  • Categoria de qualificació: determinar a quina categoria de qualificació pertany dins del qualificador.
  • Qualificació per aprovar: quina és la nota obtinguda que marcarà (en el qualificador) que l’activitat està aprovada (si normalment no ho fas servir, no és necessari).

Alerta! No tots els continguts H5P registren qualificació. Si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no qualifica, tindrem un element de qualificació automàtic al llibre de qualificacions que pot fer distorsionar la  nota final dels alumnes. Si no volem que es generi, hem de seleccionar que el Tipus de qualificació és Cap.

Les Opcions dels intents són:

  • Habilita el seguiment de l’intent (2): si està seleccionat com a , podrem veure cada un dels intents fets pels estudiants.
  • Mètode de qualificació (3): determina la nota que anirà al qualificador (mitjana, més alta, primera o última, no calculis).
  • Revisa els intents (4): permet configurar si volem que els estudiants puguin revisar els seus intents o no.

Si l’opció d’Habilita el seguiment de l’intent està activada, el professor pot veure els intents.

Si està activa l’opció Els participants poden revisar els seus propis intents, l’estudiant pot veure els seus intents.

Tant per l’estudiantat com pel professorat, si poden veure els intents, es fa una vegada es torni a entrar a l’activitat.

L’estudiantat ho veu de la següent manera:

VisualitzacioIntentsEstudiantActivitatH5P.png
VisualitzacioIntents-2-EstudiantActivitatH5P.png
VisualitzacioIntents-3-EstudiantActivitatH5P.png
VisualitzacioIntents-4-EstudiantActivitatH5P.png

El professorat veu el seguiment de l’estudiantat d’aquesta altra manera (que és molt semblant):

VisualitzacioIntents-1-ProfessoratActivitatH5P.png

Es pot filtrar per estudiants, si es vol.

VisualitzacioIntents-2-ProfessoratActivitatH5P.png
VisualitzacioIntents-3-ProfessoratActivitatH5P.png
VisualitzacioIntents-4-ProfessoratActivitatH5P.png

Alerta! No tots els continguts H5P registren seguiment. Per tant, si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no permet el seguiment, no podrem tenir l’informe de com hi ha interactuat l’estudiantat.

Incrustar H5P a altres activitats o recursos de Moodle

Pots incrustar elements H5P en molts espais HTML de Moodle, per exemple, en un missatge de fòrum o a una pàgina de Moodle.

Per fer-ho has de clicar primer sobre el botó superior esquerra de la botonera d'edició per desplegar totes les opcions que conté i després seleccionar la icona d'H5P.

InserirH5PEditorTextMoodle.png

Quan cliques aquest botó t'apareixeràn els diferents repositoris des d’on pots inserir elements H5P.

El que no pots fer des d’aquest botó és crear continguts nous d’H5P. Cal disposar de l’H5P ja creat al Banc de continguts o en un fitxer local, per exemple.

Aquesta manera de visualitzar H5P a l'aula no permetrà que sigui avaluable, ni que es pugui fer un seguiment dels intents de l'estudiantat.

Una bona alternativa per a l’edició offline de continguts H5P

Lumi és un programari lliure d’escriptori per a Linux, Mac o MS Windows que permet l’edició d’elements H5P sense connexió a la xarxa. D’aquesta manera pots treballar en l’edició H5P en un entorn específic i optimitzat.

Exemples d'H5P

A continuació mostrem un efecte de esplegament de seccion de text en pantalla. En H5P aquesta interacció, una de les més senzilles del conjunt, es diu Accordion. Per crear-la només cal triar la interacció i escriure el text.


Podem trobar més exemples d'ús d'H5P al blog UDUTE.