Accions

H5P

De Recursos docents

Què és

H5P és un sistema de codi lliure de més 40 activitats predissenyades que ens permet afegir interactivitat atractiva a tot un seguit de recursos docents de multimèdia: imatges, vídeos, textos, etc. El sistema posa totes les eines necessàries en mans del professorat per crear ràpidament artefactes de qualitat professional sense la necessitat de gastar o saber codificar o fer servir destreses més enllà de la capacitat de treballar digitalment en entorns d'ús general.

Moodle inclou una activitat H5P. També està disponible allà on hi ha l'editor ATTO.

ATTO-H5P.png

Què podem fer

Creació i edició de contingut H5P

Per crear i editar continguts H5P al Banc de contingut, accedeix des del menú de Navegació, clica “Afegeix” i selecciona el tipus de contingut H5P que vols entre tots els tipus que hi ha.

Ima1.png

També pots pujar elements H5P al Banc de continguts.

L’edició de contingut H5P pot variar molt en funció del tipus d’activitat i la seva complexitat.

Afegir una activitat H5P a una aula

Des del sel·lector d’activitat > Afegir Activitat o Recurs > H5P

Ima2.png


*Has de sel·lecionar l’activitat amb la icona blava que és la que ve incorporada a partir de la versió 3.9 de Moodle . La icona negra “Contingut interactiu” és el connector antic que està en procés de desaparició del nostre Campus Virtual.

Un cop sel·lecionada la icona blava, posa el nom a l’activitat i tindràs la opció d’afegir una activitat H5P creada prèviament en una altra aula o al Banc de continguts. No s’editen activitats H5P directament a l’activitat Moodle.

Ima3.png


Com a opcions, pots permetre que es pugui baixar l’element H5P en l’ordinador local, que es pugui incrustar en altres espais, visualitzar el detalls de Copyright.

Trobaràs explicacions més detallades de l’activitat H5P a Moodle a l’entrada més recent del nostre blog: L’activitat H5P de Moodle.

Incrustar H5P a altres activitats o recursos de Moodle

Pots incrustar elements H5P en molts espais HTML de Moodle, per exemple, a un missatge de fòrum o a una pàgina de Moodle.

Per fer-ho has de clicar sobre el botó H5P de l’editor de text:

Ima4.png

Quan cliques aquest botó t'apareixeràn els diferents repositoris des d’on pots inserir elements H5P.

El que no pots fer des d’aquest botó és crear continguts nous d’H5P. Cal disposar de l’H5P ja creat al Banc de continguts o en un fitxer local, per exemple.

Una bona alternativa per a l’edició offline de continguts H5P

Lumi és un programari lliure d’escriptori per a Linux, Mac o MS Windows que permet l’edició d’elements H5P sense connexió a la xarxa. D’aquesta manera pots treballar en l’edició H5P en un entorn específic i optimitzat.

Exemples d'H5P

A continuació mostrem un efecte de esplegament de seccion de text en pantalla. En H5P aquesta interacció, una de les més senzilles del conjunt, es diu Accordion. Per crear-la només cal triar la interacció i escriure el text.


Podem trobar més exemples d'ús d'H5P al blog UDUTE.