Accions

Edició d'imatges: diferència entre les revisions

De Recursos docents

Línia 1: Línia 1:
{{Template:EdicioMaterial}}
{{Template:EdicioMaterial}}
=== Què és ===
[[Fitxer:Church-2608425 640.jpg|esquerra]]
Els fitxers d'imatges poden tenir diferents orígens (captures de pantalla, fotografies, generació amb programes específics, descàrrega d'Internet) i la seva fàcil inclusió en documents digitals (documents de text, presentacions de diapositives, pàgines web, continguts interactius) és un recurs àgil a l'hora d'explicar un tema o il·lustrar continguts. Cal gestionar correctament tant la mida com la qualitat, vetllant sempre per l'ús legítim de les imatges, observant els drets intel·lectuals.
=== Què podem fer ===
=== Què podem fer ===



Revisió del 20:54, 7 oct 2023

Què podem fer

Stained glass cat (DALL·E 2)
Stained glass cat (DALL·E 2)

Creació d'imatges amb intel·ligència artificial

Recentment, han aparegut les primeres plataformes amb portal públic de creació d'imatges en resposta a unes peticions ("prompts" en anglès) de la persona usuària. Les imatges resultants - i es poden crear en poc temps moltes imatges alternatives - seran generalment lliures de drets. Per exemple, la imatge a la dreta és un dels resultats de la petició "a stained glass window depicting a cat" enviada a Dall·E 2 (https://openai.com/dall-e-2).

Altres informacions i ajudes d'interès

  • La Biblioteca de la UVic-UCC, juntament amb l'assessor legal de la UVic-UCC, ha elaborat diversos documents que ens indiquen què hem de tenir en compte pel que fa al dret intel·lectual i l'ús legítim d'imatges.
  • UMèdia està preparant un curs autoformatiu per aprendre les gestions bàsiques de l'edició d'imatges.