Accions

Carpeta

De Recursos docents

Què és

Carpeta.png

El recurs Carpeta de Moodle ens permet fer una carpeta dins de l'aula per recollir un conjunt de fitxers/documents. D'aquesta manera podem reduir l'espai de la pàgina principal o de la secció.

Què podem fer

Per què ens pot servir el recurs Carpeta dins la plataforma Moodle?

  • Per a una sèrie de fitxers d'una tema, per exemple, un conjunt d’exàmens d'anys anteriors en format PDF o una col·lecció de fitxers d'imatge perquè l’estudiantat els faci servir en els seus projectes.
  • Per a oferir un espai compartit de càrrega de fitxers per al professorat en la pàgina del curs (mantenint la carpeta oculta perquè només el professorat ho pugui veure).

Com es configura

Per afegir un recurs Carpeta cal activar l’edició de l’aula, seleccionar “Afegeix una activitat o un recurs” i seleccionar aquest recurs de la llista.

SelectorCarpetaMoodle.png

Posa un nom a la carpeta (1) i escriu la seva descripció (2) i selecciona si vols que aquesta es mostri en la pàgina principal del curs (3).

ParametresGeneralsFitxerMoodle.png

Per incloure fitxers dins de la carpeta, el més fàcil i ràpid és arrossegar-los a l'espai de fitxers (1).

Tant si cliques la icona per seleccionar un fitxer (2) com la icona de càrrega de dins de l'espai de fitxers (3) podràs utilitzar el selector de fitxers de Moodle. Consulta l'apartat de Selector de fitxers de la pàgina sobre l'editor de Moodle d'aquest per veure com funciona.

Pel que fa a les opcions de visualització de la carpeta es pot:

4. Mostrar en la pàgina del curs o en una pàgina diferent.

5. Mostrar els fitxers que conté la carpeta.

6. Permetre la descàrrega.

7. Obligar a la descàrrega (no es permetria la previsualització de fitxerts HTML o d'imatge).

OpcionsConfiguracioCarpetaMoodle.png

La resta dels paràmetres de la configuració del recurs Carpeta són els mateixos que a altres activitats de Moodle (Paràmetres comuns de mòduls, Restriccions d'accés, Compleció de l'activitat i Etiquetes).

Altres informacions i ajudes d'interès

Més informació al wiki de recursos de la Universitat Rovira i Virgili i al Manual Moodle para el profesor fet pel Gabinete de Tele-Educación de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM).