Llibre
De Recursos docents
Què és
El recurs Llibre de Moodle ens permet posar a disposició del grup un conjunt de pàgines amb una estructura de llibre, per les que es podrà navegar a través del seu índex.
Què podem fer
El recurs llibre permet organitzar informació i/o elaborar materials senzills organitzats per múltiples pàgines distribuïdes per capítols i subcapítols, com si es tractés d'un llibre físic. Els llibres poden contenir informació molt variada, des de textos a imatges, mapes conceptuals o vídeos. També podem enllaçar altres recursos del Campus Virtual dins del llibre per fer-lo més interactiu, per exemple, amb un enllaç directe a un qüestionari relacionat amb la temàtica. A més a més, tot el contingut es pot imprimir, ja sigui de forma sencera o per capítols (pàgines).
Quan l'estudiant accedeixi a un llibre podrà llegir el contingut passant pàgina per pàgina o accedint directament a un capítol concret.
Com es configura
Per afegir un recurs Llibre cal activar l’edició de l’aula, seleccionar “Afegeix una activitat o un recurs” i seleccionar aquest recurs de la llista.
Posa un nom a la Pàgina (1), escriu la seva descripció (2) i selecciona si vols que aquesta es mostri en la pàgina principal del curs (3).
En l'apartat Aparença es pot configurar:
- El format dels capítols: cap, nombres, pics o sagnat.
- Si es volen personalitzar els títols (opció recomanada).
La resta dels paràmetres de la configuració del recurs Llibre són els mateixos que a altres activitats de Moodle (Paràmetres comuns de mòduls, Restriccions d'accés, Compleció de l'activitat i Etiquetes).
Edició del llibre
Una vegada creat el llibre, si hi entres pots crear i editar els capítols que en formaran part. Si encara no en tenim cap, es carrega aquesta pàgina per defecte.
Amb el mode edició de l'aula activat (1) la taula de continguts del llibre (2) que es mostra en el bloc lateral dret és editable.
Per cada capítol o subcapítol es pot:
3. Moure cap avall.
4. Moure cap amunt.
5. Editar de nou i modificar el contingut.
6. Eliminar.
7. Ocultar/mostrar.
8. Afegir-ne un darrera d'aquest.
Altres informacions i ajudes d'interès
Consultes les ajudes del Servei de Recursos Educatius de la Universitat Rovira i Virgili, el qual ens expliquen com crear un llibre dins de l'espai d'assignatura i com afegir-li els diversos elements i capítols o el Manual Moodle para el profesor fet pel Gabinete de Tele-Educación de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM).