Accions

Configuració de les notificacions de Moodle

De Recursos docents

Què és?

Les notificacions de Moodle són els avisos que podem rebre fora de la plataforma quan passen coses d'interès dins d'un curs. Per exemple, cada vegada que es tramet una tasca o es publica un missatge en un fòrum d'una aula on formem part de l'equip docent.

Cadascú pot configurar aquestes notificacions al seu gust.

Configuració de les notificacions

En qualsevol pàgina de Moodle, cal clicar sobre la nostra miniatura a la part superior dreta i seleccionar Preferències.

Selecció de l'opció Preferències des del Perfil d'usuari

Dins de les preferències, en l'apartat Compte d'usuari, hem de seleccionar l'opció Preferències de les notificacions.

Selecció Preferències de notificacions Moodle 4

En la pàgina següent podem localitzar quin tipus de notificació volem activar. Hi ha tres canals de notificació disponibles a les plataformes Moodle de la UVic:

  • Una notificació emergent és un missatge que apareix sobre les altres finestres. Pot resultar una distracció i generalment desaconsellem aquesta opció.
  • Un missatge de correu electrònic és el tipus de notificació més àgil en la majoria de casos.
  • Una notificació mòbil apareix a l'app mòbil de Moodle (que cal instal·lar en un dispositiu mòbil).
Modificació de les preferències de les notificacions de Moodle

Les notificacions de missatges de fòrum poden arribar a ser nombroses. Per això, si activem les notificacions de fòrum, és d'interès també configurar les opcions de Preferències del fòrum. Allà, per exemple, es pot triar rebre només una notificació composta al dia.

Altres informacions i ajudes d'interès[modifica | modifica el codi]

Pots consultar més informació sobre les guies d'avaluació a la pàgina de Moodle (en anglès) i al Manual Moodle 3.11 para el profesor (en espanyol) fet pel Gabinete de Tele-Educación de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM).