Accions

Debat

De Recursos docents

Què és

Debat.png

L'activitat Debat de Moodle simplifica els fòrums, ja que el Debat gira entorn d'una sola pregunta afirmació del professorat. Cada estudiant ha de dir si està d’acord o no i fer les argumentacions que consideri oportunes.

Què podem fer

El Debat de Moodle és una activitat feta disponible que no ve incorporada de sèrie a la versió actual de Moodle (3.10), però que té molt bona acceptació entre la comunitat com a eina complementària. Aquesta activitat simplifica els fòrums que coneixem, ja que el Debat gira entorn a una sola pregunta afirmació del professorat. Cada estudiant ha dir si està d’acord o no i fer les argumentacions que consideri oportunes.

S’espera que el debat millori les habilitats de pensament crític, fent que l’estudiantat sigui conscient d’altres punts de vista. Afavoreix l’estructuració de pensaments i la posada en comú entre persones que defensen diferents punts de vista.


Com configurar un Debat a l’aula

Pots afegir a la teva aula aquesta activitat des del propi sel·lector d’activitats (actualment només a Ubiqua). Per començar, has de plantejar el tema que vols debatre. A tall d’exemple, fes servir el debat “Què penses sobre la eutanàsia assistida?”

El docent agrega el tema a l’apartat “Títol del treball” i pot incloure una imatge i més detalls relacionats amb el debat.

A continuació, el docent pot indicar quantes vegades pot intervenir cada estudiant, una o ilimitades respostes, i fins i tot si ha de poder dir un argument a favor i un en contra, o que només faci un en un dels dos sentits.

Quan un estudiant accedeix a l’activitat pot veure el nombre de respostes ja desades per altres companys.


Si clica “Join/View debate” pot dir la seva opinió, tot marcant el  (+ ) al costat positiu que indica que està a favor o en (-) al costat negatiu si està en contra, i escriure la seva argumentació, a més de veure les opinions de la resta de companys.

Si el sistema detecta una gran semblança a l’opinió d’un company de classe, apareixerà la relació d’aquelles frases semblants, perquè l’estudiant pugui canviar el seu text i així evitar la repetició.


Altres informacions i ajudes d'interès

Per saber-ne més sobre què és el Debat a Moodle: