Accions

Avaluació social de fòrums

De Recursos docents

Què és

En un fòrum es configurar un mecanisme d’avaluació social en el què son els mateixos participants de l’aula que s'avaluen.

Cada participant puntua cada un dels missatges de tots els companys, fent una avaluació entre iguals. És un procés semblant a un “M’agrada” de Facebook o YouTube.

Cada participant obté una sola nota a partir de totes les que li han posat els membres del grup.

Com fer-ho

Configuració

En l'apartat Puntuacions dels paràmetres de configuració del fòrum, selecciona el tipus d'agregació que vols que s'utilitzi per obtenir la nota per cada participant.

Puntuacions-Parametres.png

Una vegada seleccionat el tipus d'agregació (1) pots configurar com serà la puntuació (2), quina serà la qualificació màxima (3), si determines un espai de temps en el que s'han de fer les puntuacions (4), en quina categoria de qualificació anirà l'element de qualificador que es genera amb aquesta nota (5) i si hi ha una nota mínima per aprovar (6).

En aquest primer pas, no es pot consultar quins son els rols que tenen permís per qualificar.

Puntuacions-Parametres-configuracio.png

Una vegada desada la configuració, si tornes a entrar a paràmetres sí que podràs consultar quins rols poden fer aquesta puntuació. En aquest cas, l'estudiantat no té encara aquests permisos.

Participants-amb-permisos-puntuacio.png

Donar permisos a l'estudiantat

Dins del fòrum, selecciona l'opció Permisos del menú Més de sota del nom del fòrum.

SeleccionarPermisos.png


Es llisten tots els permisos que pots gestionar. Has de localitzar el de Valora els missatges (mod/forum:rate) i clicar el signe de "+" de la primera columna.

Permisos-puntuacio-forum-1.png


S'obre una finestra on has de seleccionar Estudiant.

Seleccionar-estudiant-puntuacio.png


Si entres de nou en els paràmetres del fòrum, ja pots comprovar que ara sí que l'estudiantat té permisos per fer aquesta avaluació.

Comprovar-permisos-estudiants-avaluarforum.png

Com avalua l'estudiantat

Quan un participant entra en un fil del fòrum, al final de cada participació tindrà un desplegable per fer la seva avaluació.

PuntuacioForumEstudiantat2.png